Een domeinnaam als een merk registreren?

Iedereen weet dat wanneer je een nieuw product op de markt brengt of een nieuw merk lanceert, het belangrijk is om hier patent op aan te vragen. Hiermee zorg je ervoor dat anderen niet met jouw creaties en ideeën aan de haal kunnen gaan. Het zou namelijk niet eerlijk zijn als anderen meeliften op jouw succes. Je creëert een soort van alleenrecht op hetgeen jij op de markt wilt brengen. Op het internet zou je eigenlijk op precies dezelfde manier te werk moeten gaan.

Een lancering van een nieuw merk of product?

Bij de lancering van een nieuw merk of een nieuw product is het verstandig om dit merk direct als domeinnaam te registreren. Hiermee weet je zeker dat jij de enige bent die deze domeinnaam kan gaan gebruiken. Wanneer je de domeinnaam niet registreert kan het zomaar zijn dat een concurrent het doet en profiteert van de goede naam die jij mogelijk in de tussentijd hebt opgebouwd. Veel bedrijven doen dit al en hebben alle variaties waarin hun merknaam voorkomt al geregistreerd. Hiermee bewaken ze de veilige niche die ze met hun merk hebben gecreëerd.

Het registratieproces

Het registreren van je merk als domeinnaam gaat heel eenvoudig in zijn werk. Je kunt één van de Nederlandse websites bezoeken waar je domeinnamen kunt registreren. Vervolgens dien je te controleren of je merknaam nog beschikbaar is. Vervolgens kun je alle verschillende variaties registreren op jouw naam.

Ook kun je gebruik maken van verschillende extensies om optimale dekking te garanderen. Na registratie ben jij de enige die voor een vooraf vastgestelde periode de beschikking heeft over deze domeinnamen. Het is wel zo dat je voor iedere afzonderlijke registratie een vergoeding zult moeten betalen. Zie dit echter als een investering, want een geschikte domeinnaam kan je op termijn veel opleveren. Bovendien houdt het concurrenten op een effectieve manier buiten de deur.

Feedback: info@dlrs.nl

Leestip -> De functies van een afstandsmeter

Spread the love

Plaats een reactie