Hoe werkt Apple Pay?

Apple Pay is een betalingsmethode die de afgelopen tijd steeds populairder is geworden. Steeds meer mensen gebruiken het dagelijks bij het realiseren van betalingen en het is dan ook een erg eenvoudige betaalmethode. In principe is Apple Pay simpelweg een mobiele betalingsmethode. Gebruikers van geschikte Apple apparaten kunnen gebruik maken van Apple Pay als hun bankpas aan hun Apple apparaat gekoppeld is. Je kunt dan wanneer je gaat pinnen in plaats van met je pinpas, betalen met je Apple apparaat. Het is echter wel noodzakelijk dat het pinapparaat contactloos betalen toestaat. Voor velen is dit erg handig, maar een vraag die nog wel eens naar boven komt is: Hoe werkt Apple Pay eigenlijk?

Hoe werkt Apple Pay?

Koppelen en beveiligen

Apple Pay werkt doordat je apparaat bepaalde gegevens van je bankpas krijgt en deze gebruikt wanneer je ermee wilt gaan betalen. Deze gegevens dien je echter wel zelf aan je Apple apparaat door te geven. In de bankpas voeg je een pasje toe aan de virtuele portemonnee van je apparaat. Vervolgens schakel je bijvoorbeeld de vingerscan of de gezichtsherkenning in. Wanneer je nu je virtuele portemonnee erbij pakt kun je de bankpas selecteren.

Ter beveiliging moet het Apple apparaat wel weten dat jij het bent, dus maak je gebruik van de vingerscan of gezichtsherkenning om dit te bevestigen. In je apparaat bevinden zich bepaalde kleine chips die het mogelijk maken dat je mobiele apparaat verbinding maakt met de pinautomaat. Zoals gezegd moet het dan wel een pinautomaat zijn waarbij contactloos betalen mogelijk is.

Voordelen Apple Pay

Apple Pay heeft een aantal grote voordelen die ervoor zorgen dat veel gebruikers regelmatig Apple Pay gebruiken. Om te beginnen hebben veel mensen een Apple apparaat, denk hierbij bijvoorbeeld aan een iPhone. Iemand die een iPhone heeft, heeft deze dan ook vrijwel altijd bij zich. Wanneer je moet betalen is niets eenvoudiger dan je telefoon erbij pakken, op een knopje drukken en je gezicht of vinger ter verificatie laten scannen. Dit ervaren velen als een stuk eenvoudiger dan betalen met de bankpas.

Dit komt ten eerste doordat minder mensen altijd hun bankpas bij zich hebben, ten opzichte van de hoeveelheid mensen die altijd hun mobiele telefoon bij zich hebben, maar daarnaast speelt het ook mee dat een bankpas in veel gevallen nog uit de portemonnee of uit een pasjeshouder gepakt moet worden. Een mobiele telefoon daarentegen zit meestal los in de zak en is dus makkelijk direct te pakken.

Feedback: info@dlrs.nl

Leestip -> Maak een unieke rondreis langs de kust van Kroatië

Spread the love

Plaats een reactie