Maak een unieke rondreis langs de kust van Kroatië

Vrijwel elke zomer trekken we er massaal op uit en brengen we enkele weken door in het buitenland tijdens onze vakantie. Landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië zijn nog steeds onverminderd populair, maar de Nederlander blijkt steeds avontuurlijker en reislustiger te worden. Als vakantieland in Europa is Kroatië in toenemende mate populair onder Nederlanders. Geen wonder natuurlijk, want Kroatië heeft veel te bieden aan de vakantieganger. Van de prachtige historische overblijfselen in steden als Pula tot de zonnige kuststreken en van de graslanden in centraal Kroatië tot het indrukwekkende berglandschap in het noorden en noordoosten: Kroatië biedt voor ieder wat wils.

Rondreizen langs de Kroatische kust

De kustlijn van Kroatië strekt zich uit van Umag in het noorden tot Klek in het zuiden en bestaat uit populaire strandbestemmingen, maar ook vele kleine eilanden in de Adriatische Zee. Vooral jongeren en gezinnen vinden hun ideale vakantiebestemming in het noorden van Kroatië op bestemmingen als Medulin, Rovinj en Opatija.

Hier geniet je van de mooie kustlijn, maar vind je ook volop hotels, campings en horecagelegenheden en aantrekkelijke voorzieningen voor jong en oud. De meest bekende eilanden, Cres en Krk, zijn tevens een populaire bestemming voor toeristen.

Een rondreis

Als je op een leuke manier kennis wilt maken met de veelzijdige en indrukwekkende kustlijn van Kroatië dan is een rondreis zeker de moeite waard. Met de auto heb je de volledige vrijheid om Kroatië in eigen tempo en op eigen voorwaarden te ontdekken. Langs de kustlijn loopt een grote snelweg van het noorden van het land tot het uiterste zuiden zodat je geen enkele bestemming aan de kust hoeft te missen. De weg maakt populaire kustbestemmingen als Rovinj, Pula, Opatija, Sibenik en Split bereikbaar.

Natuurlijk is het ook mogelijk om, na een tocht langs de kust, het bijzondere en veelzijdige binnenland van Kroatië te bezoeken. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan de grote steden Zagreb of Ljubljana, bezoek één van de vele nationale parken of trek de bergen in. Met een rondreis door Kroatië is alles mogelijk.

Feedback: info@dlrs.nl

Leestip -> Pula ligt in het zuiden van Istrie. Deze stad is gebouwd op zeven heuvels.

Spread the love

1 gedachte over “Maak een unieke rondreis langs de kust van Kroatië”

Plaats een reactie