Maak kennis met het Stedelijk Museum in Amsterdam

Soms is het leuk om in een museum rond te lopen en van alles te bekijken. Vaak is het interessanter als je daarnaast zelf dingen kunt beleven. Dit is mogelijk in het Stedelijk museum. Hier haal je je hart op als je houdt van moderne kunst en vormgeving. Jong en oud kunnen meedoen met allerlei workshops en cursussen. Ook worden er diverse rondleidingen gegeven. Een interessant, gezellig en leerzaam uitstapje voor allerlei soorten mensen.

Allerlei wetenswaardigheden in het Stedelijk Museum voor jou op een rijtje:

 • In het weekend en in de vakanties is het vaak druk. Soms leidt dit tot lange wachtrijen bij de kassa. Door op een ander moment te gaan of door in ieder geval de tickets online te kopen, kun je dit lange wachten zo veel mogelijk voorkomen.
 • Museumkaarthouders mogen zo doorlopen.
 • Er is een gevarieerd programma mogelijk in het museum. Je kunt deelnemen aan onder meer workshops, lezingen, cursussen, rondleidingen en er zijn regelmatig thematische avonden.
 • Ga je met kinderen naar het museum, bezoek dan in ieder geval het lab. Hier kunnen ze creatief bezig zijn. Het aanbod verandert verschillende keren per jaar, dus je kunt gerust vaker op bezoek naar het Stedelijk museum. Ook de Familiesporen is een aanrader voor gezinnen met kinderen.
 • Tot en met 18 jaar is het museum gratis.
 • Het museum werd voor het eerst geopend in 1895.
 • In 2012 is het heropend. De hoofdingang bevindt zich nu op het Museumplein.
 • Wist je dat het museum als bijnaam ‘de Badkuip’ heeft? Men bedoelt dan voornamelijk de nieuw gebouwde witte vleugel van het museum.
 • De kelder van het gebouw mag zich de grootste tentoonstellingszaal van Amsterdam rijk rekenen.
 • Mooi is dat het nieuwe gebouw naadloos past bij het oude gebouw. Het is totaal anders, maar tussen iedere verdieping en tussen ieder gebouw zie je toch een overgang die niet storend is.
YouTube video

Zin in een uitstapje naar het Stedelijk museum? Lees hieronder handige weetjes over het adres.

 • Het adres is:
  Museumplein 10
  1071 DJ Amsterdam

Op de website van het museum vind je heel duidelijk een routebeschrijving vermeld. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om je eigen navigatie te gebruiken. Waarschijnlijk is het dan niet handig om bovenstaand adres in te typen. Kijk eerst even waar je het handigst kunt parkeren.

De meeste bezoekers van het Stedelijk museum kiezen voor parkeergarage Q-Park. Dit is niet ver bij het museum vandaan en centraal gelegen. Vanuit deze parkeergarage kun je ook allerlei andere locaties in het centrum van Amsterdam bezoeken.

Deze parkeergarage bevindt zich onder het Museumplein. De ingang is precies tegenover het Concertgebouw. Overal in deze omgeving moet je betaald parkeren.

Komen jullie met een touringcar naar het museum, kijk dan even op de website van de gemeente Amsterdam voor speciale informatie.

Is er iemand van jullie minder goed ter been, dan is de parkeergarage wellicht niet handig. Het Stedelijk museum heeft speciale parkeerplaatsen voor minder validen. Deze invalidenparkeerplaats vind je aan de Paulus Potterstraat. Deze plek is echt alleen voor bezoekers van het Stedelijk museum. Is de parkeergarage wel een optie, dan zijn ook daar een aantal plaatsen gereserveerd voor minder validen.

Het museum is goed te bereiken met de fiets. Is dit mogelijk voor jou, dan is dat altijd de makkelijkste manier. Zeker in een grote stad als Amsterdam.

Je kunt ook prima met het Openbaar Vervoer naar het museum. Bij halte Museumplein uitstappen is het handigst.

Feedback: info@dlrs.nl

Leestip -> Breng een bezoek aan informatiecentrum De Noordwester

Spread the love

Plaats een reactie