Stedentrip IJsland: onvergetelijk Reykjavik

Een citytrip naar Reykjavik in IJsland staat bij veel reisliefhebbers hoog op het verlanglijstje. Dat is niet zo heel gek: Reykjavik is een sfeervol stadje waar een ieder zich thuis zal voelen. Ontdek de vele koffiehuisjes, de zwembaden en de Hallgrimskirkja kerk van de stad. Daarnaast bent u als reiziger vanuit de stad zo in een bijzonder landschap waar u niets anders dan natuur zal zien. Daarom is Reykjavik de ideale basis voor iedereen die wilt genieten van een bijzondere en onvergetelijke vakantie.

YouTube video

Er is ontzettend veel te ontdekken in en rondom Reykjavik:

  • Bezoek het Cultuurhuis, het gebouw dat als een van de mooiste gebouwen van heel Reykjavik wordt gezien.
  • Beklim de Hallgrimskirkja kerk, een apart en modern vormgegeven kerk waar vanaf u een adembenemend uitzicht heeft over de stad.
  • Bekijk unieke plantensoorten van IJslandse bodem in Grasagardur Botanische Tuin/
  • Boek vanuit Reykjavik een van de spetterende excursies naar bijvoorbeeld The Blue Lagoon, een thermaal bad waar u echt even kunt ontspannen.
  • Koop in een van de winkeltjes in de stad een stuk rotte haai. Dit is een delicatesse van IJsland en absoluut het proberen waard!
    Bezoek in het weekend de Kolaportid markt, waar u terecht kunt voor diverse IJslandse parels en interessante exposities. Entree is ongeveer 8,50 euro.

Blue Lagoon

Huur een auto

Net buiten Reykjavik ligt het Höfdi-huis, een statig gebouw waar in de Koude Oorlog diverse presidenten samen kwamen.
Tel de kleurrijke vissersbootjes in de haven van Reykjavik. Met een beetje geluk mag u zelfs met een van de boten mee varen!
Huur in Reykjavik een auto en maak dagtripjes richting de natuur vanuit de stad.

Bezoek bijvoorbeeld de bijzondere waterval bij Gulfoss of ga naar het Nationaal Park Thingvellir. Vergeet uw fotocamera niet, want de natuur rondom Reykjavik is te mooi om niet vast te leggen!

Feedback: info@dlrs.nl

Leestip -> Breng een bezoek aan informatiecentrum De Noordwester

Spread the love

Plaats een reactie